Modern Türklük Araştırmaları Dergisi (2008), 6/1:7-15

Türk Destancılık Geleneği

Naciye Yıldız
Ankara

Türk dünyası, köklü bir destancılık geleneğine sahiptir. Bu gelenek içinde geçmişten günümüze uzanan binlerce örnek vardır. Bu örnekler, gelenekleri, temsilcileri ve metinleriyle Türk edebî kültürünün ortak bileşenlerini meydana getirir.

Destan, gelenek, destancı, Türk edebî kültürü, sözlü kültür

Alındığı tarih: 4 Mart 2009
E-yayın tarihi: 13 Nisan 2009

Yazışma adresi: Gazi Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Beşevler-Ankara, TÜRKİYE.

E-posta: yildiz.naciye@gmail.com

Turkish Epic Tradition

Naciye Yıldız
Ankara

There is a deep-rooted epic tradition in the Turkish world. This tradition, extending from past to today has thousands of examples. These examples form the common components of the Turkish literary culture with their traditions, representatives and texts.

Epos, tradition, destancı, Turkish literary culture, oral culture

(Received March 4 2009)
(Published Online April 13 2009)

Address for correspondence : Naciye Yıldız, Prof.Dr., Gazi University, Faculty of Letters, Department of Modern Turkish Dialects and Literature, Beşevler-Ankara